Installatiehandleiding NOOVI Connect

Inhoudsopgave

1 - DataDigger
    - 1.1 - ODBC gebruiker aanmaken

1 - DataDigger

Om gebruik te kunnen maken van NOOVI Connect, is het eerst noodzakelijk om de King DataDigger in te stellen. Dit is een tool waarmee er direct toegang kan worden verkregen tot de database van de King installatie. Indien de database op een externe server draait, zullen de onderstaande handelingen dus ook daar plaats moeten vinden.

1.1 - ODBC gebruiker aanmaken

Open king en klik linksboven in het menu op Algemeen » Administratie » Administratie wijzigen.

Vervolgens krijgt u een lijst met de administraties die u binnen King hanteert:

Selecteer de administratie waar u toegang toe wil geven en klik op Wijzigen. Er opent een nieuw venster, met drie tabbladen. U klikt daar op Externe toegang.

Als u hier een gebruikersnaam en wachtwoord intypt (bijvoorbeeld NOOVI en een zelf gekozen wachtwoord), krijgt u de mogelijkheid om op Aanmaken te klikken. U wordt gevraagd om de toegangscode ter controle nogmaals in te vullen. NB: Noteer de gegevens die u heeft gebruikt, deze heeft u later weer nodig voor het configureren van NOOVI Connect.

Wanneer u op Aanmaken heeft geklikt, duurt het enkele minuten voordat de gebruiker aangemaakt is. U kunt hier rustig op wachten. Zodra de gebruiker is aangemaakt, klikt u op Activeren ODBC-koppeling voor deze machine.

 Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren